Wie zijn wij?

Wie kiest voor Kunst & Kitchen, komt binnen in een wereld waar de oosterse traditionele kookkunst hand in hand gaat met moderne westerse kunstvormen. Het knusse eethuis is gespecialiseerd in traditionele Oosterse gerechten, puur en vers bereid. Aan de muren hangt iedere zes weken een wisselende expositie van vooraanstaande beeldende kunstenaars.

 

Mijn inspiratie

Als kind werd ik geïnspireerd door de kookkunsten van mijn moeder die professioneel chef-kok was en de heerlijkste gerechten maakte. Als zij kookte stond ik er altijd met mijn neus bovenop. Zelf koos ik in eerste instantie voor een andere vorm van creativiteit: ik studeerde af aan de Filmacademie in Cairo en studeerde vervolgens beeldende kunsten aan de Rietveld Academie in Amsterdam. Mijn master behaalde ik aan de Rijksacademie van Beeldende Kunsten, eveneens in Amsterdam.
Inmiddels heb ik mijn sporen in de kunstwereld verdiend en is het tijd voor mijn andere passie: puur koken met behulp van verse kruiden, zonder toevoegingen van zakjes en pakjes.

 
Ik ben opgegroeid in Egypte en uiteraard zijn mijn kookkunsten beïnvloed door de Egyptische keuken. Ik gebruik in mijn gerechten

veel verse groenten, peulvruchten en heerlijke kruiden zoals gemalen komijn en korianderzaad, chili pepertjes, knoflook, verse platte peterselie, koriander, munt en dille, maar ook kaneel, kurkuma, kardemom en piment.
 
Kunst & Kitchen is een mix geworden van de twee grootste passies in mijn leven. Uiteraard kun je bij ons a la carte eten, maar ik kook ook graag op maat. Ik hoop u snel te kunnen verwelkomen aan de Willemsoord 52 A, 1781 AS, Den Helder

 

Tot ziens,

Georges Hanna