Menukaart

    • Voorgerechten / Appetizers with baquette

    • Baba Ghanouj

      3,50

      Puree van aubergine, Tahin en zwarte olijven

      Paste made from eggplant, yogurt and black olives

    • Ciabatta met de keuze van drie soorten uit vier voorafjes, Humus, Baba Ghanouj, Tahin en Feta ( voor twee pers. € 9,50 )

      6.00
      9,50

      CIABATTA BAQUETTE WITH THREE DIFFERENT APPETIZERS

    • Humus

      3,25

      Puree van kikkererwten en zwarte olijven
      Paste made from chickpeas and black olives

    • Romige feta met tomaat en koriander

      3,25

      Creamy feta with tomato and cilantro

    • Tahin

      3,25

      Dip gemaakt van sesamzaad
      Paste made from made of sesame seeds

    • Tapenade van zongedroogde tomaten en zwarte olijven

      3,50

      Tapenade from sundried tomatoes and black olives. ( voor twee pers. € 6,00 )

    • Voorgerechten / Starters

    • Gebakken champignons met een mix van noten, rozijnen, verse koriander en mint

      7,75

      Fried mushrooms with a mixture of nuts, raisins, fresh cilantro and mint

    • Gevulde artisjok met geitenkaas en zwarte olijven

      7,25

      Stuffed artichoke with goat cheese and black olives

    • Mosselen uit de oven met tomatensaus, koriander en fetakaas

      7,75

      Mussels with tomato sauce, cilantro and feta cheese

    • Soepen / Soups

    • Rode linzensoep met crème fraîche en gebakken uien

      5,75

      Red Lentil Soup with crème fraîche and fried onions

    • Soep van de dag

      3,75

      Soup of the day

    • Hoofdgerechten / Main courses

      Alle hoofdgerechten worden geserveerd met bulgur of gebakken aardappelen. Wenst u op de samenstelling van uw hoofdgerecht nog een culinaire toevoeging dan verwijzen wij u naar onze speciale kolom suppleties! All main courses are served with bulgur or Baked potatoes

    • Eendenborst met wijn-druivensaus (wijn tip Antares Shiraz)

      19,5

      Duck breast with wine-grape saus

    • Falafel met Fool-medames

      12,5

      (gestoofde tuinbonen), tomaten, patat en sla
      Combination of Falafel with Fool-mdames (stewed broad beans) with tomatoes‚ fries and salat

    • Gebakken kabeljauw met tomatensaus en tijm

      18,5

      Baked codfish with tomato sauce and thyme
      Wijn tip Montgolfier Sauvignon Blanc

    • Gepocheerde kipfilet,

      16,5

      met stukjes sinaasappel op een bedje van spinazie.
      Poached chicken with orange slices on a bed of spinach.
      Wijn tip Montgolfier Sauvignon Blanc

    • Gevulde courgette en paprika (er wordt geen bulgur of aardappels bij geserveerd)

      16,5

      Bruine linzen, dadels, geitenkaas en gevulde paprika met Bulgur
      Filled courgette and paprika with brown lentils and paprika filled with Bulgur

    • Kalfsribeye met tomaten-thijmsaus (wijn tip Montgolfier Merlot)

      18,50

      VEAL RIBEYE WITH A TOMATO-THYME SAUCE

    • Kalfsstoofpot of runderstoofpot (wijn tip Montgolfier Merlot)

      17.00

      Ovenschotel met uien, tomaten en groenten.
      Beef stew or Calves stew (oven dish) with potatoes, onions, tomatoes and vegetables

    • Kippendijfilet van de gril met pittige tomatensaus.

      14,5

      Chicken thigh filet of the grill with spicy tomato sauce.
      Wijn tip Montgolfier Chardonnay

    • Kiptajine met groenten, pruimen uit de oven.

      16,25

      Chicken tajine with vegetables and Plums from the oven.
      Wijntip Paul Mas Cabernet Sauvignon

    • Koshari uit Alexandria

      13,5

      Bruine linzen met rijst, kikkererwten, gebakken uien en tomatensaus
      Brown lentils with rice, chickpeas, fried onions and tomato sauce

    • Kunst & Kitchen Lamsstoofpot, (Wijn tip Paul Mas Cabernet Sauvignon)

      18,5

      Met dadels, vijgen, olijven en een mix van noten
      Lamb stew with dates, figs, olives and mixed nuts.

    • Kunst en Kitchen Kippendijenfilet (Wijn tip Montgolfier Merlot)

      15,5

      Met Aubergine, tomaat, kikkererwten en Crème fraîche
      Chicken Thighs filet with eggplant, tomatoes, peas and crème fraiche

    • Kunst en Kitchen salade

      16,75

      Kipsalade met appel, notenmix en gemberdressing (er wordt geen bulgur of aardappels bij geserveerd)
      Chicken salad with apples, mixed nuts, seasonal fruits and ginger dressing

    • Lamskoteletten en lamszadel, ( wijn tip Antares Shiraz )

      19,75

      Gebakken in olijfolie met munt en koriander.
      Lamb racks and saddle fried in olive oil with mint and cilantro

    • Lamsstoofpot, (wijn tip Antares Shiraz)

      17,5

      Op traditionele Egyptische wijze bereid met tomaten, uien, olijven en kikkererwten.
      Lambstew prepared on the traditional Egyptian way with tomatoes, onions, olives and chickpeas

    • Mixed grill Kunst en kitchen

      20,5

      Gegrilde lamsspiesjes, Sish Kebab en Kippendijfilet met patat, sla, en tahin saus. (voor twee pers: 38,50)
      Grilled Lamb skewers, Sish Kebab , chicken thigh with fries, salad, and Tahini saus. (for two pers: 38,50)

    • Musaqqa (Moussaka)

      13,5

      Ovenschotel van aubergines, courgettes, tomaten en paprika’s, (met of zonder vlees)
      Casserole of eggplant, zucchini, tomatoes and sweet peppers, with meat (16,50)

    • Op de huid gebakken zalm

      18,25

      met spinazie en sinaasappel saus
      Skin baked salmon with spinach and orange sauceWijn tip Paul Mas Cabernet Sauvignon

    • Saté van kippendijfilet van de gril met gebakken uien en patat

      15,5

      Saté chicken thigh filet of the grill with fried onions and fries

    • Sish Kabab

      6,75

      Gehaktspiesen geserveerd met Roergebakken groente en tahinsaus.
      Minced meat skewers served with Stir-fried vegetables and tahini sauce.

    • T-Bone steak van de grill (±400 gram)( wijn tip Paul Mas Cabernet Sauvignon )

      26,5

      Met een rode wijnsaus en een scheutje Madeira
      Grilled T-bone steak with a red wine sauce and a dash of Madeira

    • Visschotel van de dag ( dag prijs )

      dag prijs

      Fishdish of the day ( price of the day )

    • Vistajine met courgette, cranberries en amandelen

      17,5

      Stoofschotel met verschillende vissoorten
      Fishtajine with zucchini, cranberries and almonds, casserole of different fish species
      Wijn tip Antares Shiraz