Jeffry Koopman in Kunst & Kitchen
08 maart tot en met 26 april
“Beelden en werk op papier”
U bent van harte welkom op de opening van de tentoonstelling die
verricht wordt door Emo Verkerk op zondag 8 maart om 18.30 uur.
Om 20.00 uur zingt de Helderse Dichterzanger Henk van Kuijk uit zijn programma van liederen en verhalen.
Er staat een open buffet voor u klaar met lekker eten uit de Egyptische Keuken.
Kortom kom langs en maak kennis met onze etensstijl.

kruipendbeeld

csws

 

DEN HELDER – In de galerie annex eetgelegenheid Kunst& Kitchen aan de Breewaterstraat 12 exposeert Loes Groothuis vanaf deze week tot en met 7 maart naaldwerken en tekeningen. Groothuis is geïnspireerd door Griekse mythen en haar tentoonstelling toont werken waarin mythische wezens, half dier, half mens, de hoofdrol spelen.

Het werk van Groothuis is kleurrijk en imponerend. Een eyecatcher is het doek “De Fonkelende Draak”, een met de hand geborduurd kleed van meer dan twee meter lang. Daarin is een grote vuurspuwende draak afgebeeld, gemaakt van borduurgarens, vilt en kralen. De kunstenares werkte, met tussenpozen, drie jaar lang aan dit imponerende werk. Verder zijn er tekeningen, gecombineerd met naaldwerk en aquarellen, te zien.Vanaf zondag 15 februari is er meer werk van Groothuis te zien in De Kunstuitleen van Den Helder aan Willemsoord 52a.

Kunst & Kitchen is het eethuis van de bekende Helderse kunstenaar Georges Hanna, waar oosterse traditionele kookkunst hand in hand gaat met moderne westerse kunstvormen. Het knusse eethuis is gespecialiseerd in traditionele oosterse gerechten, puur en vers bereid. Aan de muren hangt iedere zes weken een wisselende expositie van vooraanstaande beeldende kunstenaars. Vanaf deze week is Kunst&Kitchen ook op internet te vinden. (www.kunstenkitchen.eu)Loes groothuis,  De Fonkelende Draak, detail